دوره آموزشی طراحی خدمت ویژه کتابخانه های عمومی استان خوزستان با حضور ۲۶نفر از مسئولان کتابخانههای عمومی خوزستان برگزار شد.
دوره آموزشی رویداد رقابتی طراحی خدمت ویژه کتابخانههای عمومی خوزستان دوم و سوم اردیبهشت ماه با حضور ۲۶ نفر از مسئولان کتابخانههای عمومی استان خوزستان در شهرستان دزفول برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن علمی ارتقا کتابخانه های عمومی ایران به نقل از پایگاه خبری نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سجاد محمدیان، مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این رویداد بیان کرد: این رویداد رقابتی چندین مرحله دارد که تاکنون، دو مرحله اصلی شامل شناسایی کتابخانهها و برگزاری وبینار آموزشی را پشت سر گذاشتهایم.
وی افزود: در این مرحله ارزیابی نیاز انجام می شود که شرکتکنندگان باید نیازهای اجتماع محلی خود را در رابطه با کتابخانه ارزیابی کنند. این کار شامل درک محدوده خدمت کتابخانه (منطقهای که در شعاع ۲۰ دقیقهای کتابخانه قرار دارد) و شناسایی جمعیت هدف است.
محمدیان ادامه داد: تشکیل گروه و گفتگو از دیگر مراحل این رویداد است که شرکتکنندگان باید گروهی ۶ تا ۱۲ نفره از افراد علاقمند و نخبگان محلی تشکیل دهند. این گروه باید از طریق گفتگو و بحث، نیازهای جامعه را شناسایی و اولویتبندی کنند.
مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد خاطرنشان کرد: تمرکز بر نیازهای اجتماع با هدف طراحی خدمات و پاسخگویی به نیازهای اجتماع محلی است که شرکتکنندگان میتوانند از ابزارهای تحقیق مانند پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده برای جمعآوری اطلاعات استفاده کنند.
وی گفت: گروهها باید از طریق گفتگو و بحث، به اجماع در مورد نیازهای اصلی جامعه برسند و طراحی خدمات باید بر اساس دادهها و اطلاعات جمعآوری شده صورت بگیرد.
محمدیان در خصوص مراحل بعدی این رویداد گفت: انتخاب قالب و داوری از دیگر مراحل در این رویداد است که شرکتکنندگان باید قالب مناسبی برای ارائه طرح خود انتخاب کنند و سپس طرحها در دو مرحله داوری اولیه و نهایی ارزیابی خواهند شد.
مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد تاکید کرد: در صورت داشتن خدمات نوآورانه، شرکتکنندگان به طراحی خدمات نوآورانه و خلاقانه که فراتر از خدمات سنتی کتابخانه است، تشویق می شوند؛ همچنین تبدیل کتابخانه به پایگاه اجتماعی امر مهم دیگری است چرا که توجه به نقش کتابخانه به عنوان یک پایگاه اجتماعی برای جامعه محلی بسیار مهم است.
وی افزود: شرکتکنندگان باید از روندهای جهانی در حوزه کتابخانههای عمومی آگاه باشند و طراحی خود را با این روندهای جدید هماهنگ کنند. همچنین تعریف ماموریت کتابخانه به عنوان یک مفهوم کلیدی در طراحی خدمات ضروری است؛ ماموریت، دامنه و کارکرد خدمات کتابخانه را مشخص میکند.
همچنین عباس حسینزاده، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خوزستان، در این رویداد گفت: در این رویداد رقابتی به شما فرصت داده می شود تا با کمک این کارگاه، نیازهای جامعه محلی خود را شناسایی کنید.
وی افزود: بر اساس این نیازهای شناسایی شده، میتوانید فرصتها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف موجود در کتابخانهها را بررسی کرده و خدماتی را ویژه همان کتابخانه طراحی کنید.
حسین زاده با بیان اینکه در این کارگاه باید ایدههای خود را ارائه دهید تا مشکلات مشخص شوند، بیان کرد: این خدمات و تجربیات خود را به سایر همکاران در هر شهرستان منتقل کنید و با استفاده از آموزش های این کارگاه، انشاءالله بتوانید مربیهای آینده باشید.
سمیرا طوفانی اصل، کارشناس ارشد علوم شناختی، طراحی و خلاقیت، مدرس این دوره بود.
کمیته انتخابات انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران با هدف شکلگیری یک هیئت مدیره توانمند به منظور ارتقا کتابخانههای عمومی در سراسر کشور، با دعوت از همه فعالان در رشتههای مرتبط، فراخوان ثبت نام نامزدهای هیئت مدیره این انجمن علمی را منتشر کرد.
دوره آموزشی کتابداران بخش نابینایان کتابخانه های عمومی با حضور همکاران از سراسر کشور آغاز شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دوره آموزشی کتابداران بخش نابینایان کتابخانههای عمومی پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد و با حضور ۴۵ کتابدار از سراسر کشور با همکاری انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران در دانشگاه خوارزمی آغاز شد. در این دوره دو روزه کتابداران بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانههای عمومی با مهارتهای گوناگون آشنا میشوند. «کار با سامانه سامان»، «آشنایی با منابع الکترونیک» و «خدمات کتابخانههای عمومی برای نابینایان» سرفصل کلاسهای روز اول است. در روز دوم نیز «بازیهای فکری»، «کار با سامانه سامان» و «استفاده از برجستهنگار هوشمند» به شرکتکنندگان تدریس میشود.